tisdag 5 augusti 2008

Tisdag 5/8, Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga.

Dagen inleddes med en morgonjogg längs floden och förbi vattenfallet i Idaho Falls. Det var ganska fina parker på båda sidor av floden och vi mötte till och med några andra hurtbullar som var ute på morgonpromenad. Efter frukosten gjorde ett studiebesök till det lokala mormontemplet och där fick vi veta allt vi ville och lite till om denna ganska underliga form av kristendom. Vi blev till och med påtvingade ett varsitt exemplar av Mormons bok på svenska.

Efter en liten omväg genom den mindre staden Logan där vi åt lunch hittade vi så småningom ner till Great Salt Lake och naturreservatet på ön ”Antelope Island”. Där tog vi ett snabbt dopp i det salta vattnet (14%). Det var svårsimmat eftersom benen hela tiden ville flyta upp, men om man bara ville slappa i vattnet så är det ju ganska bekvämt att flyta som en kork. På ön såg vi även några halvvilda bisonoxar på nära håll.

Fram mot kvällen tog vi oss in till centrala Salt Lake City och promenerade en sväng runt Templet där. För natten hade vi tänkt oss att hitta ett motell i stadens östra utkanter, men vi hittade inget lämpligt för än vi kom till den lilla byn Coalville en bra bit förbi Park City.

Inga kommentarer: