måndag 4 augusti 2008

Måndag 4/8, Baseball Night

På morgonen klev vi upp och åt en väldigt stadig amerikansk frukost med både bacon och pannkakor i restaurangen i anslutning till motellet vilket gjorde att vi orkade köra bil under större delen av dagen. Inte långt efter Kellogg kom vi in i Montana där den stora motorvägen ”Interstate 90”, som vi hittills följt, böjer lite mot sydöst. Med hastighetsgränsen 75 miles per hour (cirka 120 kilometer i timmen) så gled vi snabbt fram mellan de skogklädda bergen. Så småningom passerade vi för första gången (men inte sista) vattendelaren mellan Stilla havet och Atlanten och eftersom just vattendelare är familjen Olssons stora intresse så var vi tvungna att stanna och ta några foton.

När vi nådde den lilla staden Dillon i sydvästra hörnet av Montana började vi fundera på om det inte snart var dags att stanna för natten. Vi åt i alla fall middag och undersökte vilka intressanta evenemang som fanns i området. Det visade sig vara ganska dött på en måndagkväll och därför körde vi vidare söderut mot Idaho Falls, vilket var en lyckträff.

Redan tidigare hade vi diskuterat möjligheten att se en Baseballmatch, eftersom det är den enda stora sporten som det är säsong för nu. När vi vid åttatiden på kvällen nådde Idaho Falls började vi med att köra en runda på stan för att se vad som hände där. På stadskartan hittade Nisse en grön fläck som såg ut som någon slags idrottsanläggning och vi styrde ditåt. Bingo! Massor av bilar parkerade och ljud från högtalaranläggningen ledde oss till kvällens match mellan Idaho Falls Chukars och Ogden Dodgers i den lokala baseballigan. När vi tagit oss in på arenan (vi behövde inte ens betala inträdet på tre dollar) var man redan inne i femte inningen av nio och ställningen var 1-1. Vår ankomst verkade dock negativt på hemmalaget som började spela riktigt dåligt. Att de repade sig lite mot slutet av matchen hjälpte inte utan det blev förlust med 5-7. Personligen tyckte jag det var lite väl lugnt på läktaren mot vad jag tidigare hört om Minor League Baseball. Förklaringen kom dagen därpå när vi fick höra att 52% av stadens invånare var mormoner.

Efter matchen var det hög tid att hitta logi för natten. Det var dock inga större problem, utan redan på andra försöket hittade vi ett motell med lediga rum och kontinental frukost.

Inga kommentarer: