söndag 26 augusti 2007

Ogaskura - en besvikelse.

Började dagen med att rita klart det som var kvar på Mukhnari (eller Mukhrani, måste fråga någon vad kartan heter egentligen). Känns skönt att ha avslutat en karta men fortfarande återstår all digitalisering.

På eftermiddagen tog jag Marshrutka nummer 44 till Ogaskura och började rita lite där. Tråkigt nog var det ganska frustrerande att försöka få någon fason på den gamla kartan. Pavel, som är lite mer kräsen än mig när det gäller att få alla vinklar och avstånd korrekt, hade ännu större problem. Vi som hoppats på att göra en snabbrevidering har nu fått inse att det handlar om att rita en helt ny karta från ett ganska uselt grundmaterial.

Vädret i Kutaisi har varit ungefär likadant de senaste dagarna. Runt 30 grader varmt och lite blandat sol och moln. Om man promenerar i den skuggiga skogen och ritar karta känns det inte alls påfrestande varmt utan snarare ganska lagom. Regnat har det bara gjort en gång och det var på kvällen och natten när det inte störde kartritningen. Den dagen jag var i Tbilisi var det lite svalare, men det är det tydligen alltid där eftersom huvudstaden ligger på högre höjd och längre inåt landet än Kutaisi.Hyreshuset som ligger alldeles vid infarten till Ogaskurakartan. Enligt uppgift ett gammalt sanatorium.


Den mest löpvänliga delen av terrängen.

En lite mer kuperad del men med öppen skog och gammalt hygge.


Stenig bäckfåra.


En del av djurlivet på kartan. Det är mest tamdjur man ser i skogen faktiskt.

Inga kommentarer: