onsdag 22 augusti 2007

Första riktiga kartritningsdagen

Först lite mer om boendet: Det är alltså en SOS Barnby för föräldralösa barn vi bor på. De röda tegelhusen ser ut att vara ganska nybyggda och det är tydligen tyskar som betalat för dem. Hög standard är det i alla fall och med det väder vi haft hittills går det bra att stå ut med det ljumna duschvattnet. I morse var det dock strömavbrott med tillhörande vattenavbrott. Det var tydligen någon som ryckt ur strömmen från elverket.

Större delen av dagen tillbringades i skogen där det kändes som om jag fick väldigt lite uträttat. Största problemet var södra kartkanten där det staket som fanns på den gamla kartan var rivet och helt omöjligt att återfinna.

På kvällen kom Bondo Khvedelidze, vicepresident i georgiska orienteringsförbundet, på besök. Jag, Pavel och Bondo åt en enklare middag och hade livliga diskussioner om IOF, politik och varför vi ska rita den hopplösa Mamkoda-kartan i stället för något trevligare område närmare Tbilisi. Jag lyckades förstå det mesta som sas på ryska men hade vissa problem att få en syl i vädret. Under kvällen blev det väderomslag och nu är det åska, regn och blåst utanför fönstret.


Frodig vegetation i skogen.

Järnvägen utgör ena kartkanten och har man tur kan man få se tåget passera.

Inga kommentarer: