lördag 18 augusti 2007

Gyllbergsloppet

Idag arrangerade Stora Tuna Gyllbergsloppet som i år också var avslutning för Silva Juniorcup. De allra bästa orienteringsjuniorerna från hela Sverige var på plats och sprang. Den som imponerade mest på mig var nog Halmstads Erik Johansson som vann H18E överlägset och hade en kilometertid som var bättre än både H20E och H21E på en bana som enligt min mening var terrängmässigt tuffare. Att Tove Alexandersson är väldigt bra i den här typen av tunglöpt dalaterräng har jag märkt redan tidigare på diverse träningar och tävlingar.

Jag hade inte så mycket betungande arbetsinsatser på tävlingsdagen utan hade tid att vandra runt och ta lite bilder. När man som jag är en väldigt amatörmässig fotograf så får man försöka konkurrera med intressanta motiv i stället för vältagna bilder.


Löparna fick inte vara torrskodda längre än till startpunkten.


Borlänge sändaramatörer hjälpte oss med en radiolänk vid starten för att vi skulle kunna få in passertider på löparna i skogen.

En Gagnefslöpare stämplar vid sista kontrollen.


Johan Runesson OK Tisaren var utan konkurrens tröttast av alla efter målgång. Tror dock han piggnade till efter att sjukvården tagit hand on honom.

Libor Zridkavesely var ledare för en stor grupp Tjeckiska löpare på plats och var även han ganska trött efter målgång. Men han tog sig runt hela H21E-banan.

Målplatsen vid Idkerbergets gruva.


Daniel Nilsson Skogsfalken kommer in lite från fel håll till kontroll 3.


Lars Åkerman Skogsmårdarna forsar fram över myrarna uppe vid TV-masten.

Pär Svensson Söders SOL tar ett skrå-vägval i början av långsträckan till åttonde kontrollen. Lägg märke till att det är ganska stora inslag av björk på den här högt belägna sydsluttningen.
Startplatsen där det var lugnt och stilla.

Inga kommentarer: