torsdag 6 september 2007

Väntan

Vaknade upp och kände mig ganska seg på morgonen. Jan-Olov gav sig ut för att reka de sista bitarna av botaniska trädgården. Jag och Pavel väntade och väntade på hotellrummet på att Akaki skulle dyka upp. Till slut kom Jan-Olov tillbaka och en liten stund senare även Akaki som haft problem vid gränsen. Nu var det lite bråttom om vi skulle hinna skaffa några Iranvisum idag. I väg till ambassaden som visade sig vara lunchstängd fram till 15.00. Även vi tog lite lunch i som vanligt stekheta Jerevan och sedan tillbaka till den oas av svalka, renhet och effektivitet som den konsulära avdelningen på Irans ambassad i Armenien faktiskt är. Det fanns både rysktalande och engelsktalande i den trevliga personalen. Tre transitvisum för svensk, ukrainare och georgier var tydligen "no problem" och prislappen blev som vanligt grymt orättvis: Akaki 7.50 euro, Pavel 33 euro och Erik 30 euro.

Eftersom vi var lite sena kunde vi dock inte få visumen samma dag utan vi blev tvungna att vänta till i morgon. Nu provade vi ett annat hotell som enligt Nelli skulle vara några kronor billigare. Lite billigare blev det och standarden är ungefär den samma.

När det gäller det fortsatta resandet (förhoppningsvis in i Iran i morgon) så har vi tyvärr inte fått några bra besked om kartritning. Det lutar åt att vi åker till staden Jolfa och frågar på hotellet där om de kan hjälpa till. Skogen som ligger 45 kilometer från stan känns väldigt osäker och troligen är det bättre att försöka få till någon liten stadskarta.

Inga kommentarer: