tisdag 11 september 2007

Öppna landskap

Vaknade upp till ett kylslaget Kars och hade inga som helst problem med att förstå att man kan bli insnöad här. Termometern visade +10 grader, vilket är ungefär 25 grader kallare än vi vant oss vid från Armenien, Iran och Azerbaijan. Vi åt en väldigt god risgrynspudding till frukost och drog sedan vidare mot den georgiska gränsen. Ett väldigt vackert landskap fick vi se på denna högplatå. Mestadels var det öppen betesmark där kohjordarna strövade fritt men det fanns även en del öppen tallskog som nog skulle lämpa sig utmärkt för orientering.

Turkisk-georgiska gränsen var den enklaste hittills, men även här ville tullarna leta igenom packningen för oss Iranresenärer. Vi hade bestämt oss för att inte åka direkt till Batumi utan i stället återvända till Kutaisi för att fixa lite bättre grundmaterial för kartan först. Nu var det tydligen fullt på SOS Barnby så det fick bli hotell för oss i stället.


Kars.Dimma över högplatån.


Vackert landskap och fint väder.


I Georgien möttes vi av lite mer skog och berg.


I Borjomi tillverkas mineralvattnens Rolls-Royce och vi stannade vid den särskilda vattenaffären för att bunkra lite.Inga kommentarer: