onsdag 18 november 2009

Inställd etapp

Vaknade upp till mulet, fuktigt och kvavt väder. När det var dags att ta bussen ut till tävlingen hade det börjat ösregna och det blev bara värre. Med några kilometer kvar till TC mötte vi arrangörerna som kom med beskedet att etappen blivit inställd. Det var nog ett klokt beslut, vägarna var fulla med vatten och knappt farbara och tydligen fanns det väldigt begränsat med regnskydd vid start och mål. Som tur är så finns det ju en vilodag i morgon då de tänker försöka köra etappen i stället.

På kvällen var det officiell invigningsfest för tävlingen. Vi bussades ut till en restauranglokal på landet där det var prisutdelning för de två första etapperna och vi bjöds på lokala specialiteten Churrasco (grillade revbensspjäll) och även musikalisk underhållning.

Gaúchokulturen (en sorts sydamerikanska cowboys) är förresten väldigt stark här, det är inte ovanligt att se män i traditionell klädedräkt och hästkärror på gatorna. Det dricks även enorma mängder Chimmarao, ett grönt te som sugs genom ett sugrör i metall som även fungerar som tesil.

Inga kommentarer: