måndag 23 december 2013

Resplan södra Afrika 2013-2014

Vintern var tydligen bara här och vände men jag känner ändå att det är dags att åka utomlands nu. Ända sedan förra vintern har jag varit ganska inställd på att tillbringa början av 2014 på varmare breddgrader. Tvekade dock ganska länge mellan olika alternativ (Australien/Nya Zeeland, Centralamerika/Karibien osv) men till slut fastnade jag för södra Afrika. Dels fanns möjligheten att springa en hel 5-dagarstävling samtidigt som jag nog ändå kan lyckas undvika att rita någon orienteringskarta. I stället har jag tänkt vila upp mig och träna på att prata portugisiska.

Jag flyger till Johannesburg och inleder direkt med Big Five O-Week i Nelspruit/Kaapsehoop. Sedan är den preliminära planen att ta en ganska lång sväng genom större delen av Moçambique och sedan återvända lite snabbare genom Malawi, Zambia och Zimbabwe. Tanken är att utnyttja enbart kollektivtrafik, tror det ska gå att ta sig fram med bussar i stort sett överallt. 


Sist jag la upp en så här detaljerad resplan på bloggen, inför min resa i Västafrika 2010-2011, så lyckades jag faktiskt följa den väldigt noga ävenom jag genade lite på slutet. Vi får se hur det blir den här gången, är lite orolig för vad regnperiod innebär för framkomligheten på vägarna.

God Jul!


1 kommentar:

Blogg-grannen sa...

Ha en supernajs resa, jag säger det här på bloggen så slipper jag säga det IRL... och det hinner jag ju inte heller så.

Vi får väl hoppas att det regnar lagomt, och att din detaljerade OL-bana inspirerar till hängning.

God jul!