måndag 1 juli 2013

Kartritning i Tuna-Hästberg

Folk vill tydligen veta vad som händer i Tuna-Hästberg. Massor är naturligtvis svaret. Igår var det auktion i Folkets park till exempel. Mycket folk på plats. Jag var dock bara lite halvintresserad, såg till att rita karta inom hörhåll så att jag kunde skynda mig om det skulle dyka upp några intressanta objekt (Popsicles "Power Ballads"-EP, en fungerande stationär telefon, gärna av modellen röd kobra, "Att ha fritidsbåt" med Lolita Pop på vinyl osv). Men det verkade bara vara dom vanliga tråkiga prylarna som såldes: Stekpanna 90 kr, bestick i äkta nysilver 20 kr, ekskåp 600 kr, uppstoppad Grävling 800 kr.

Hur är det i skogen då? Ja, den avlånga åsen "Limberget" bjuder på det mesta. Fin skog, ful skog, höga branter att trilla ner för, kalkbrott, järnbrott, skidbrott. Fotade några bilder så kan ni bedöma själva om det är värt besväret att åka till Tunas medeldistans 21 september:

Stenen var inte med på den gamla kartan, men jag kan inte låta bli att rita in den.

Kalkbrott, Limberget har naturligtvis fått sitt namn av att man brutit "Limsten" här.

Hembygdsföreningen informerar om varför skogen är så fin just här.

Skidbrott

No. 1, The Larch

Så här ser Limbergsleden ut på ett av de finare ställena.

Höll ju på att glömma bort, men naturligtvis måste man uppmärksamma att fusket inom kartritningen äntligen är på väg att avslöjas: http://zerbembasqwibo.blogg.se/2013/july/kartritare-avslojad-som-fuskare.html

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fler såna här rapporter Erik! Hälsningar Malin

Anonym sa...

PP tycker:

Länka till Tunas hemsida så att klubbkompisar och nyfikna kan se bilderna!
(Dessutom saknas reklam för höstens tävlingar på hemsidan!)