torsdag 8 november 2012

Schampotest: Kérastase Biotic

Ibland klagar folk på att jag aldrig uppdaterar min blogg, men det händer ju inte så mycket spännande i Alfta och Ornäs och andra ställen jag brukar vistas på så det finns sällan något roligt att skriva om. Började i alla fall fundera lite på underskattade vardagsprodukter och kom av olika skäl in på det här med schampo. Ofta använder man ju som vanemänniska samma schampo år ut och år in utan att reflektera närmare över det. Tänkte att nu kanske det äntligen är dags att gå till botten med den här frågan och ta reda på vad som faktiskt är absolut bäst för mig.

Eftersom jag själv är lite dåligt insatt i ämnet beslöt jag att till en början ta hjälp av olika experter och se vilka resultat man kan få genom att följa deras råd. Första stoppet var Salong Toppen i Alfta. (Klipp er aldrig där förresten, ni blir ruinerade. Mer än tre gånger så dyrt som svartfrisören i Bergeby och femtio gånger dyrare än lagstiftat standardpris i Senegal.) Klev in och förklarade att jag behövde ett bra schampo för mitt hår och att jag har torr hårbotten, ibland med tendenser till mjäll. Frisörskan kände efter och kom fram till att mitt hår var lite "divigt". Hade ingen aning om vad hon pratade om, men hon tog i alla fall fram en flaska Kérastase Biotic Bain Bio-Recharge - Dry:Pris

179 kronor är naturligtvis hutlöst dyrt för en liten flaska schampo. Men tydligen ska det räcka med en "femkrona" per schamponering. Frågade om det innebär att man måste räkna ut själv hur lite schampo man får för fem kronor (cirka 6,98 ml) och sedan använda den mängden, men då tittade alla lite konstigt på mig. Jag sa till att jag tänkte skriva en recension till min blogg och fick 10% rabatt av Margareta på Salong Toppen. Det tackar vi för!

Design

Stilrent och förtroendeingivande. Det ser verkligen ut som en seriös produkt. Greppvänligheten är det dock så där med. Gjorde ett test med intvålad hand och då gled flaskan iväg åt alla möjliga håll. Omöjligt att öppna locket också!

Konsistens

Varken för tunn eller för tjock utan precis perfekt. Tror det är den nya konsistensgivaren natriumalginat som gjort sitt jobb här. Tydligen ska konsistensen vara den samma ända ner till -2 grader vilket gör att Kérastase Biotic funkar även i utomhusduschen på Dala-Dubbeln. Schampot ser inte heller alls ut som någon äcklig kroppsvätska, vilket är positivt.

Renhet

Efter en tvätt känns håret verkligen rent och jag har heller inga problem med kliande hårbotten vilket ofta är fallet när jag använt billiga schampon köpta på överskottsbolaget. Högsta betyg!

Lyster

När jag tagit några foton och jämfört så inser jag att mitt hår ser som vackrast ut när det inte tvättats på tre dagar och är rejält flottigt. Även ett så här pass dyrt schampo ger en ganska livlös look. Underbetyg åt tillverkarna alltså.

Doft

Schampot  har en inte helt oangenäm lukt när man öppnar flaskan. Någonstans mellan persikoester och trälim skulle jag vilja säga. Litar dock inte helt på mitt eget omdöme när det gäller dofter, jag tillhör till exempel de 25 procenten av mänskligheten som inte alls kan känna lukten av mysk, så jag bestämde mig för att göra ett litet experiment. Tvättade håret med Kérastase Biotic Bain Bio-Recharge - Dry och tog därefter morgonbussen till Falun. Ställde mig ungefär i mitten av kön så att jag skulle ha en chans att få välja plats och satte mig bredvid en snygg tjej. Efter några minuter tyckte jag det var läge att inleda en konversation:

Erik: Är det ditt eller mitt hår som luktar så gott?
Snygg tjej på bussen: Eh, jag måste nog gå av nu, kan du flytta på dig?

Sen klev hon av vid Tallen. Fattar inte vad hon skulle göra där vid 07.30 långt innan några affärer öppnar. Underkänt blir det i alla fall på denna punkt.

Betyg2,5 Zübeide Simsek av 5 möjliga. Knappt godkänt med andra ord.

4 kommentarer:

Petern sa...

Kanske hon jobbade i en av Tallens butiker?

Anonym sa...

Så JÄVLA bra. Bästa. Blogginlägget Någonsin. /Amira

Zerbembasqwibo sa...

Äntligen!

Zerbembasqwibo sa...

Nu är det dax tycker jag, kan man inte få läsa exempelvis en spännande anekdot om kommunala målstyrningsdokument?