fredag 19 november 2010

Resplan Västafrika 2010-2011

Tänkte att det kanske var dags att skriva något på bloggen nu när jag snart ska åka utomlands igen. Har vetat ganska länge att jag skulle försöka fly vintern i Sverige på något sätt, men det dröjde ganska länge innan jag slutligen bestämde mig för alternativet Västafrika. Tanken är att det är billigt att ta sig till Marocko med flyg och sedan ska jag mestadels utnyttja busstrafiken för att komma längre söderut. Har lite idéer om vad jag ska göra på vägen men inget är hugget i sten ännu.


När det gäller resrutten så kan mycket ändras av olika skäl. Inte minst säkerhetsläget gör att från början strålande planer snabbt kan kullkastas. Det mest kritiska är passagen genom det för tillfället inte helt stabila Västsahara, där är enda alternativet flyg. Även i Mauretanien, norra och östra delen av Mali, nordöstra Burkina Faso, Niger, södra Senegal och Guinea-Bissau har svenska UD lite avskräckande reseråd. Tycker dock att jag läst på ordentligt och har en ganska god uppfattning om vad som är farligt och vad som inte är det.
Nu är väskan packad och nästan allt förberett. Om allt går som det ska kommer jag inte hem förrän i början av mars. Med lite tur kanske det kan bli en orienteringstävling i Marocko också: http://www.sun-o.com/sites.php?sites_id=88

Blev tvungen att köra bilen till skroten också fastän den ser så här snygg ut. Bilprovningen hade synpunkter på massor med saker och hittade rost på alla de mest olämpliga ställena. Om man ser det positivt så slipper jag i alla fall betala garageplats under vintern.

Förhoppningsvis har jag möjlighet att uppdatera bloggen då och då, men räkna inte med några längre reportage.


2 kommentarer:

Petern sa...

Verkar bli en fin tur det! Du har väl läst Sture Dahlström och Axel Jensens böcker som skildrar om typiska beat-generationsresor i området?

Svenl sa...

Trevlig resa! Jag sköter det ekonomiska på hemmaplanen om inte päronen hinner före....