lördag 17 maj 2008

Kartritningsvåren

Nu har jag ägnat mig åt kartritning drygt en halv månad den här våren och det kanske är dags för en uppdatering. Det har varit lite spridda skurar av jobb som jag gjort, lite extra nyritning i Idkerberget för årets Tuna Ting, lite planbildsrevidering på Trollebokartan som ska användas för ungdomarnas Distriktsmatch senare i år och slutligen en välbehövlig revidering av den gamla femdagarskartan på Tjärnaberget. Vädret har varit minst sagt varierat med allt från +23 och sol för en vecka sedan till dagens snöblandade regn.

Här trodde jag att jag lyckats fota när den sista snön på Tjärnaberget smälte bort redan 1 maj, men idag dalar ju flingorna igen.


Ett typiskt nytt hygge på Trollebokartan, 3o meter brett och 1 km långt.Jag har sett väldigt mycket murklor under våren, de verkar trivas särskilt bra i skogsmaskinernas gamla spår. Synd bara att man inte vågar äta dem nu för tiden, jag hade kunnat plocka flera kilo.


När jag ätit upp min matsäck en dag så upptäckte jag att jag delat sten att vila på med en huggorm. Nu är just den här ormen så extremt liten att den troligen inte ens klarar av att bita genom skinnet på en människa, men jag måste nog ändå bli lite mer uppmärksam på var jag sätter mig. Förra året var tydligen ormår och jag såg huggormar vid flera tillfällen i skogarna runt Idkerberget. Kanske blir det samma sak i år igen?När jag ritat karta i hemmaterrängen på Tjärnaberget har jag ibland använt det här transportmedlet för att snabbt och smidigt kunna ta mig ut i skogen och förbi vägbommar.


Inga kommentarer: